Τρίτη 16 Ιουνίου 2015

Το 4ο Συνέδριο Ε.ΠΑ.Μ. για την αναθέρμανση εθνικιστικών και μειονοτικών ζητημάτων


                                                            ΨΗΦΙΣΜΑ

Το 4ο Συνέδριο του ΕΠΑΜ ανησυχεί βαθύτατα με τις επιχειρήσεις αναθέρμανσης εθνικιστικών και μειονοτικών ζητημάτων στα Βαλκάνια και την ευρύτερη περιοχή. Είναι προφανές ότι τόσο το ΝΑΤΟ, όσο και η ΕΕ επιθυμούν ένα νέο γύρο καντονοποίησης και κατακερματισμού με όπλο ύποπτους και κατευθυνόμενους αλυτρωτισμούς.

Η Ελλάδα δέχεται ήδη ισχυρές πιέσεις να αναγνωρίσει στο έδαφός της ανυπόστατα αλυτρωτικά αιτήματα, να αναγνωρίσει τετελεσμένα επέμβασης ξένων δυνάμεων για την προστασία κατασκευασμένων μειονοτήτων και να διαχωρίσει του πολίτες της σε μειονοτικούς και μη. Κι έτσι θα υπονομεύσει ανεπανόρθωτα το ενιαίο και αδιαίρετο της εδαφικής της επικράτειας.

Το ΕΠΑΜ θέλει να τονίσει προς όλες τις κατευθύνσεις τα εξής:

1. Η δημοκρατία δεν αναγνωρίζει διαχωρισμούς ανάμεσα στους πολίτες με βάση την ιδιαίτερα καταγωγή, το θρήσκευμα, ή την εθνοτική συγγένεια. Η δημοκρατία οφείλει να είναι μία, ενιαία και αδιαίρετη για όλους τους πολίτες. Τόσο από τη σκοπιά των δικαιωμάτων, όσο και των υποχρεώσεων των πολιτών απέναντι στη δημοκρατική πολιτεία. Επομένως η δημοκρατία δεν αναγνωρίζει μειονοτότητες, ούτε θρησκευτικές, ούτε εθνοτικές, ή όποιας άλλης μορφής.

2. Το δικαίωμα στον αυτοπροσδιορισμό κάθε πολίτη είναι αναπαλλοτρίωτο και βασικό ανθρώπινο δικαίωμα. Όπως και το δικαίωμα να πιστεύει και να διαθέτει τον εαυτό του ο καθένας όπως θεωρεί ο ίδιος καλύτερα. Χωρίς όμως να αμφισβητεί τα ατομικά και συλλογικά δικαιώματα των πολιτών και της ίδιας της πολιτείας.

3. Καθήκον κάθε Έλληνα πολίτη, ανεξαρτήτως ιδιαίτερης καταγωγής, θρησκεύματος, ή ιδεολογίας είναι να υπερασπιστεί το ενιαίο και αδιαίρετο της Ελλάδας, αλλά και την ανεξαρτησία της από κάθε απειλή. Να μην επιτρέψει την διαίρεση και την απόσπαση εθνικού εδάφους, ούτε την καντονοποίηση της χώρας σε πολιτικά, ή εργασιακά γκέτο. Να αγωνιστεί έτσι ώστε όλοι οι Έλληνες πολίτες να απολαμβάνουν τα ίδια δικαιώματα, υποχρεώσεις και εγγυήσεις εκ μέρους της πολιτείας σ’ ολόκληρη την εδαφική επικράτεια της χώρας.

Το Σώμα του 4ου Συνεδρίου του ΕΠΑΜ
Αθήνα 14 Ιουνίου 2015

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου